Op 22 mei is het de internationale dag van de biodiversiteit. Dat vieren wij niet op 1 dag, maar gewoon de hele maand mei!

In samenwerking met SBNL is een zaadmengsel samengesteld voor het verbeteren van de biodiversiteit in het Nederlandse landschap. Om te zorgen voor een maximale kans op succes is gekozen voor een mengsel met drie soorten, die je nagenoeg overal kan zaaien. Het mengsel bevat gele mosterd, Phacelia en Boekweit. Het mengsel staat ongeveer 6 tot 8 weken nadat het gezaaid is in bloei. 

Een ideaal mengsel voor dat kale stukje tuin, maar ook fantastisch voor dat braakliggende hoekje industrieterrein of het perkje in je straat waar nauwelijks wordt geschoffeld. Laat de guerrillazaaier in je boven komen! (Maar denk wel na, dus svp niet op eigen initiatief inzaaien in beheerde natuurgebieden).

Phacelia (ook wel bijenbrood, bijenvoer of bijenvriend genoemd) is een paarsbloeiende eenjarige plant die veel door honingbijen en hommels wordt bezocht. De wit bloeiende boekweit en de gele mosterd produceren beide voedsel voor zaadetende vogels.

Dit mengsel is geschikt voor de meeste grondtypen.

Bevat: 40% gele mosterd, 30 % Phacelia en 30 % Boekweit.
Zaaitijd: Maart tot Augustus

Wij delen uit!

Bij besteding (via de webshop of aan de kraam) van €15 of meer krijg je deze maand een zakje van ±20 gram biotoopmengsel. Dat is voldoende voor 4 á 5 m2 bloemenpracht. Zo lang de voorraad strekt, dus OP=OP.