Hazenpeper is een typisch oudhollands gerecht voor liefhebbers van wild, want hierin proef je de wildsmaak extra goed. 

Deze stoofpot wordt gemaakt van polderhaas. Na enkele uren stoven wordt het botermalse vlees van de botten geplukt. Een tijdrovend en precies klusje! In de maand december hebben we deze klassieker tijdelijk in ons assortiment. 

Weet je trouwens waar de naam ‘hazenpeper’ vandaan komt? Daarvoor moeten we terug naar de middeleeuwen. In die tijd werden vleesmaaltijden geserveerd met broodpap: gekruimeld brood in water of melk geweekt en gebonden met een flinke hoeveelheid boter. Om dit op smaak te brengen voegde men peper toe. Hier heeft ‘peper’ dus de betekenis van een gepeperde (brood)saus, die onder meer bij een gebraden haasje prima smaakte. 

Wordt verkocht in bakjes van 500 gram. Dat is ruim voldoende voor 2 personen.

Wil je liever zelf hazenpeper maken? Dan vind je hier het belangrijkste ingrediënt.
Eet smakelijk!

TIP: Zaterdag 7 december a.s. scheppen we op de R’damse OOGSTmarkt XXL deze hazenpeper zo voor je uit onze Dutch Oven en serveren hem met stoofpeer, brood van Jordy’s Bakery, roomboter van Booij Kaasmakers en een lik crème de marrons (tamme kastanje puree).