OVER ONS WILD

EEN PRACHTIG PRODUCT UIT DE VRIJE NATUUR.

Onze passie voor de natuur, eerlijk én lekker eten komt samen in Het Wildhuys. 

Ons kleinwild komt uit de Zuid-Hollandse polders van de Krimpenerwaard en die van het Eiland IJsselmonde. Ons grofwild is exclusief Veluws.

Geen import of kweekwild, maar geoogst uit de vrije Nederlandse natuur. Deels uit eigen jacht en altijd ambachtelijk bereid tot delicatesse of panklaar product. 

De nadruk van ons aanbod ligt op producten met wilde gans.

Ons aanbod
OVER BEHEREN

TUSSEN IJSSEL, LEK EN VLIST

ligt een oer-Hollands veenweidegebied: de Krimpenerwaard. Al generaties lang beheert onze familie een jachtgebied in deze prachtige polder. Een deel van het wild dat wij verwerken komt dan ook uit ons eigen jachtgebied.

Daarnaast houden we van samenwerken. Dat doen we met jachtcombinaties uit onze directe omgeving. Binnen de Krimpenerwaard, maar ook net daarbuiten (Eiland IJsselmonde / Het Buytenland van Rhoon).

Nederland heeft dankzij doordacht beheer een goede en gevarieerde wildstand. Jagers verzorgen en beschermen hun jachtveld met liefde, passie en kennis van de natuur. Zo gaan zij overpopulatie, overlast en schade aan de natuur tegen.

OVER BENUTTEN

IN NEDERLAND WORDT TE WEINIG WILDE GANS GEGETEN,

terwijl we van oudsher een écht ganzenland zijn. Daardoor wordt een groot deel van het wilde ganzen afschot niet benut en dat is hartstikke zonde! Zo ontstond Het Wildhuys: een webwinkel waarin wij smaakvolle, unieke en toegankelijke producten verkopen. Lokaal & verantwoord geoogst uit de vrije natuur én ambachtelijk geproduceerd. Hoe kort wil je de ketenlijnen hebben? Welkom bij Het Wildhuys!