Wildstoof met Veluws wild en pastinaak
Yield: 4-6 personen

Wildstoof met Veluws wild en pastinaak

Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes

Ingredients

  • 2 x 250 gram wildpoulet naar keuze (edelhert, wildzwijn, ree of gemengde poulet)
  • 2 flinke pastinaken
  • 2 flinke winterwortels
  • 2 uien
  • 1 medium knolselderij
  • paar eetlepels bloem
  • peper & zout
  • 1,5 bouillonblokje (groenten)
  • 500 ml water
  • scheutje vodka, palinka, rakija of jenever
  • aansteker / lucifers
  • scheut witte wijn
  • olijfolie
  • klont roomboter

Instructions

  1. Haal de dag ervoor de poulet uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
  2. Schil met een dunschiller de wortel en de pastinaak en snijd deze grof in stukken.


  3. Snijd de buitenkant van de knolselderij af en snijd deze grof in blokjes
  4. Pel de ui en snijd deze grof in stukken
  5. Verwarm een scheutje olie en een klontje roomboter in een braadpan en fruit de ui en de wortel op medium hoog vuur. Blus af met een scheut witte wijn.
  6. Voeg de knolselderij toe, roer door en doe de deksel op de pan.
  7. Doe een paar eetlepels bloem in een kommetje en voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Haal de poulet uit verpakking en doe deze in een schaal.
  9. Meng de poulet met de bloem en kneed voorzichtig door.

  10. Verwarm olie en roomboter in een koekenpan en bak hierin de poulet rondom bruin.
  11. Voeg tijdens het bakken een scheut gedestilleerd toe en flambeer (pas op voor je wenkbrauwen en/of je afzuigkap)
  12. Voeg het vlees toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en giet er 500 ml water bij. Even doorroeren en met het deksel op de pan een uurtje op laag vuur laten pruttelen totdat het vlees boterzacht is.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Serveer er mooi donkerbruin brood en een glas rode wijn of craftbier bij. Eet smakelijk!