
Yield: 4 porties
Zuurkoolrisotto met braadworst van wilde gans, vijg en rozemarijn
Prep Time:
15 minutes
Cook Time:
45 minutes
Total Time:
1 hour
Een heerlijk geurige frisse risotto die prachtig combineert met onze braadworst van wilde gans.
Ingredients
- 400 gram risotto rijst, arborio
- 400 gram zuurkool naturel, biologisch
- 2 rode uien, fijn gesneden
- 3 tenen knoflook, fijn gesneden
- 250 gram crème fraîche
- 1500 ml groente bouillon
- 150 ml halfdroge witte wijn
- roomboter
- zwarte peper, versgemalen
- grof zeezout, versgemalen
- 1 pakje wilde ganzen braadworsten (4 stuks), Het Wildhuys
- 1 potje vijgencompote
- 1 bosje verse rozemarijn, deels fijngehakt
Instructions
- Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit in de roomboter glazig.
- Bak de risotto even mee. Blus daarna af met de witte wijn.
- Begin met het scheutsgewijs toevoegen van de bouillon. Telkens als de bouillon is opgenomen nieuwe toevoegen. Blijven roeren om aanbakken te voorkomen.
- Voeg naar smaak fijngehakte rozemarijn toe (leg ook een paar takjes apart voor de garnering).
- In de tussentijd op laag vuur een koekenpan met een flinke klont roomboter verhitten en hierin de worstjes langzaam bakken, zodat ze niet open springen.
- Als 2/3 van de bouillon aan de risotto is toegevoegd de uitgelekte zuurkool toevoegen. Daarna weer bouillon blijven toevoegen totdat de rijst uiteindelijk de gewenste gaarheid heeft bereikt.
- Tot slot de crème fraîche er door roeren en op smaak brengen met peper en zout. Daarna met deksel op de pan even laten rusten.
- Serveer de risotto samen met de worstjes en een paar flinke lepels vijgencompote. Strooi er ter garnering een paar blaadjes verse rozemarijn over. Eet smakelijk!