EEN ULTIEM STREEKPRODUCT

WILD, ZÓ VAN DE JAGER.

Ons kleinwild komt uit de Zuid-Hollandse polders van de Krimpenerwaard en die van het Eiland IJsselmonde. Ons grofwild is exclusief Veluws.

Geen import, geen kweekwild, maar wild uit de vrije Nederlandse natuur. Deels uit eigen jacht en altijd ambachtelijk bereid.

We leveren graag aan particulieren en horecaprofessionals met smaak. Aan jou dus.

De nadruk van ons aanbod ligt op producten met wilde gans. Maak kennis met onze wildproducten en geniet jaarrond van een ultiem streekproduct.

REGIONALE STREEKMARKTEN, FAIRS & BRADERIEËN:

WELKOM AAN ONZE KRAAM!

We hebben geen fysieke winkel. Onze producten kun je kopen in onze webshop, bij verkooppunten in de regio, wekelijks aan onze kraam tijdens R’damse OOGST en tijdens regionale farmersmarkets en braderiën.

We vertellen je graag het verhaal achter onze producten, delen altijd wat uit om te proeven en voor de lekkere trek hebben we 1 of 2 wildgerechtjes die je kunt kopen.

Eerstvolgende markt:

R’damse Oogstmarkt

20 juli @ 10:00 - 17:00

ERKENNING

GROENE HART STREEK-PRODUCTEN

Wij zijn producent van Groene Hart Streekproducten en dragen daarmee bij aan duurzame plattelandsontwikkeling en het levend houden van de lokale economie. 

Erkend Groene Hart Streekproducten staat voor:

  • De garantie dat de basisgrondstoffen uit het Groene Hart afkomstig zijn.
  • De bewerking en verwerking plaats vinden in het Groene Hart.
  • Maatschappelijk verantwoorde productie en verwerking, met extra aandacht voor biodiversiteit, natuur, landschap, milieu en dierenwelzijn.
  • Erkend Groene Hart Streekproducten is onderdeel van Streekeigen Producten Nederland (SPN), een onafhankelijk keurmerk en als enige door de overheid erkend.
ETEN UIT DE KORTE KETEN

UIT DE BUURT,
OP JE BORD.

Smakelijk eten met producten uit het seizoen; wie wil dat nou niet?

Door rechtstreeks en regionaal te kopen hoeven producten niet ver te reizen en kun je in contact komen met de makers en telers van je voedsel en de verhalen horen wat er nodig is voor het eten op je bord.

Via onze kraam op R’damse OOGST, onze regionale verkooppunten en onze webshop bedienen we met liefde de (regionale) wildliefhebber. 

VOOR DE BEWUSTE (THUIS)KOK

KOKEN MET WILD IS VOOR IEDEREEN.

Koken met wild hoeft echt niet moeilijk te zijn!

Met onze toegankelijke producten zet je namelijk in een handomdraai een prachtige maaltijd op tafel.

Wil je toch de sterren van de hemel koken? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Waar je ook voor kiest; koken met regionaal wild is een duurzame  en gezonde keuze.

MET ZORG & LIEFDE

DE BASIS IS DUURZAME JACHT.

De basis van Het Wildhuys is duurzame jacht. Jagers houden de wildpopulatie in balans en bejagen alleen de dieren waar er genoeg van zijn of die voor overlast zorgen.

Duurzaam beheer van het jachtveld staat voorop. Met zorg en liefde plaatsen we broedkorven, zaaien we bloemenrijke akkerranden, verzamelen we zwerfafval en onderhouden we karakteristieke landschapselementen.

OVER BEHEREN

TUSSEN IJSSEL, LEK EN VLIST

ligt een oer-Hollands veenweidegebied: de Krimpenerwaard. Al generaties lang beheert onze familie een jachtgebied in deze prachtige polder. Een deel van het wild dat wij verwerken komt dan ook uit ons eigen jachtgebied.

Daarnaast houden we van samenwerken. Dat doen we met jachtcombinaties uit onze directe omgeving. Binnen de Krimpenerwaard, maar ook net daarbuiten (Eiland IJsselmonde / Het Buytenland van Rhoon).

Nederland heeft dankzij doordacht beheer een goede en gevarieerde wildstand. Jagers verzorgen en beschermen hun jachtveld met liefde, passie en kennis van de natuur. Zo gaan zij overpopulatie, overlast en schade aan de natuur tegen.

OVER BENUTTEN

IN NEDERLAND WORDT TE WEINIG WILDE GANS GEGETEN.

Daardoor wordt een deel van het wilde ganzen afschot niet benut en dat is hartstikke zonde. Door hun aantallen veroorzaken wilde ganzen schade aan gewassen en verdringing van weidevogels. Door wilde gans te eten versterk je dus de biodiversiteit. Zo ontstond Het Wildhuys: een winkel waarin wij smaakvolle, unieke en duurzame producten verkopen. Lokaal & verantwoord geoogst uit de vrije natuur én ambachtelijk geproduceerd. Hoe kort wil je de ketenlijnen hebben?

Welkom bij Het Wildhuys!

ZUURKOOL RISOTTO
met braadworst
van wilde gans.

Een heerlijk geurige frisse risotto die prachtig combineert met onze braadworst van wilde gans, rozemarijn en vijg.