Korte voedselketens zijn hot!

En dat is niet verwonderlijk, want vers en smakelijk eten met producten uit het seizoen; wie wil dat nou niet?

Door lokaal te kopen hoeven producten niet ver te reizen, zijn ze vers en met een zo laag mogelijke milieubelasting. Je kan in contact komen met de makers/telers van je voedsel en de verhalen horen wat er nodig is voor het eten op je bord.

Koop je lokaal dan raak je sterker verbonden met de plek waar je leeft!

De korte voedselketen heeft veel te bieden.

En daarom werken we samen:

Katrien Prak en haar partner Riek runnen hun bessentuin met zorg voor het landschap en de natuur: ‘lekker en gezond eten en verantwoord omgaan met de omgeving, dat is wat ons drijft’.

Simone en Bram van Risp streven ernaar om hun wild (met de nadruk op wilde gans) jaarrond op het bord te krijgen. ‘Lokaal en verantwoord geoogst uit de vrije natuur, lokaal en ambachtelijk verwerkt. Maar bovenal ook lokaal geconsumeerd’. 

Hanneke Koek teelt een heel breed assortiment van eenjarige en vaste groenten volgens de principes van de permacultuur: ‘ik kweek met de natuur mee en niet er tegenin’.

Eet jíj al lokaal?

Via onze gezamenlijke webshop bieden we je mogelijkheid om gemakkelijk uit ons wisselende aanbod van seizoensproducten te bestellen. Supervers geleverd, vaak rechtstreeks van het land. 

De producten kun je daarna op vrijdag en zaterdag afhalen bij Het Schapenschuurtje aan het Oosteinde in Berkenwoude. Ook bestaat de mogelijkheid om te laten bezorgen binnen De Krimpenerwaard. Dat is kosteloos bij bestellingen boven €35.

Dus ben je geïnteresseerd en woon je in de buurt van Berkenwoude? Geef je op! Je wordt dan wekelijks op de hoogte gehouden over ons actuele aanbod.

Inschrijven:

[mailpoet_form id=”2″]