Wilde eendenborst met kweepeercompote, salie en thijm

Wilde eendenborst met kweepeercompote, salie en thijm

Ingredients

  • 1 pakketje wilde eend, Het Wildhuys
  • 1 potje kweepeercompote, Bessentuin De Rode Mus
  • bosje verse thijm
  • bosje verse salie
  • scheutje olijfolie
  • klontje roomboter
  • peper en zout uit de molen

Instructions

  1. Laat de wilde eend langzaam in zijn verpakking in de koelkast ontdooien. Het pakje heeft 2 borstfilets en 2 boutjes. Voor dit recept gebruiken we alleen de borstfilets. Van de boutjes kun je heerlijke confit/rilettes maken; stoven dus.
  2. Dep de borstfilets rondom droog met keukenpapier.
  3. Kerf met een scherp keukenmes het vel in een kruislings ruitjespatroon. Zorg ervoor dat je niet te diep snijdt, dus niet in het vlees. Pak 'm beet een kleine halve centimeter.
  4. Peper en zout beide kanten naar smaak.
  5. Verwarm in de koekenpan een klein scheutje olie op hoog vuur totdat deze bloedheet is. 
  6. Leg de filets met het vel naar beneden voorzichtig in de pan (pas op spetteren). En bak de filets op de velzijde knapperig bruin. Het (weinige) onderhuidse vet van de wilde eend is dan gesmolten.
  7. Draai de filets om, temper het vuur en voeg samen met een klontje roomboter de salie en de thijm toe. Laat de filets rustig door de pan gaan terwijl je met een lepel zo nu en dan het braadvet over de borstfilets schept ("aroseren"). Zo krijg je een gelijkmatige garing.
  8. Haal de filets uit de pan en laat samen met de salie en thijm onder aluminiumfolie even rusten en nagaren.
  9. Na enkele minuten de filets op de draad in dunne plakjes snijden.

Recommended Products

Deze producten vind je in ons assortiment.