Zuurkoolrisotto met braadworst van wilde gans, vijg en rozemarijn

Zuurkoolrisotto met braadworst van wilde gans, vijg en rozemarijn

Yield: 4 porties
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour

Een heerlijk geurige frisse risotto die prachtig combineert met onze braadworst van wilde gans.

Ingredients

  • 400 gram risotto rijst, arborio
  • 400 gram zuurkool naturel, biologisch
  • 2 rode uien, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 250 gram crème fraîche
  • 1500 ml groente bouillon
  • 150 ml halfdroge witte wijn
  • roomboter
  • zwarte peper, versgemalen
  • grof zeezout, versgemalen
  • 1 pakje wilde ganzen braadworsten (4 stuks), Het Wildhuys
  • 1 potje vijgencompote
  • 1 bosje verse rozemarijn, deels fijngehakt

Instructions

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit in de roomboter glazig.
  2. Bak de risotto even mee. Blus daarna af met de witte wijn.
  3. Begin met het scheutsgewijs toevoegen van de bouillon. Telkens als de bouillon is opgenomen nieuwe toevoegen. Blijven roeren om aanbakken te voorkomen.
  4. Voeg naar smaak fijngehakte rozemarijn toe (leg ook een paar takjes apart voor de garnering).
  5. In de tussentijd op laag vuur een koekenpan met een flinke klont roomboter verhitten en hierin de worstjes langzaam bakken, zodat ze niet open springen.
  6. Als 2/3 van de bouillon aan de risotto is toegevoegd de uitgelekte zuurkool toevoegen. Daarna weer bouillon blijven toevoegen totdat de rijst uiteindelijk de gewenste gaarheid heeft bereikt.
  7. Tot slot de crème fraîche er door roeren en op smaak brengen met peper en zout. Daarna met deksel op de pan even laten rusten.
  8. Serveer de risotto samen met de worstjes en een paar flinke lepels vijgencompote. Strooi er ter garnering een paar blaadjes verse rozemarijn over. Eet smakelijk!

Recommended Products

Deze producten vind je in ons assortiment.